loader img
Top

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

ВЪЛШЕБНАТА НАПИТКА

img
  • Нели Михайлова
  • Дата: 15 май 2019

Ябълковият оцет се използва не само в готвенето, но и в народната медицина в продължение на хиляди години. За продукта могат да бъдат намерени много рецепти, но някои от тях са с добавени захар и съставки, които се отдалечават от здравословното хранене. Остатъците от ябълки се смилат на сок и се оставят на топло - над 20 градуса. Може да се добави оцетна гъба, но не е задължително.

Исторически, ябълковият оцет е бил използван за различни цели, като подпомагане на детоксикацията на черния дроб, пречистване на кръвта, почистване на лимфните възли и повишаване на имунитета. В древна Гърция Хипократ дори предписва, че се смесва с малко мед, за да се излекува кашлица и простуда. нес не само, че може да се използва като естествено средство за лечение на различни заболявания, но може да се добави и към салатни дресинги или да се използва, като ефективен изцяло естествен домашен почистващ препарат и дезинфектант.

Не забравяйте винаги да разреждате ябълков оцет с вода, вместо да го пиете направо, за да предотвратите негативни странични ефекти. Препоръчително е да започнете с ниска доза и постепенно да увеличавате, за да оцените поносимостта си.