loader img
Top

НЕРОДЕНА МОМА

ПРИКАЗКАТА

img
  • Нели Михайлова
  • Дата: 15 май 2019

В тази приказка става дума за герой, който като цяло е неудовлетворен от живота си. Това, което дава на хората, не съответства на това, което получава от тях. Направил е за момите чешма с мляко и мед, а никоя не може да му хареса. В същото време той може да дава на хората мляко и мед, което означава, че има добро сърце и търси да прави добро на хората.

Намирането на спътница в живота е сложна и отговорна задача за бъдещ глава на народа. Тя не трябва да е обикновена жена, тя трябва да е с неземна красота и богата душевност, опазена от земните грехове.

Предизвикателството към бъдещия наследник на трона не е само да намери изключителната спътница, но и да се научи да се грижи за другите. Задоволяването на жаждата не е най-важното, а да се погрижи за другия, с който ще му помага в сериозните отговорности. Приказката разказва, колко лесно може да бъде изгубено ценното и да бъде заменено с измамно щастие. Истината е, че царският син е избрал правилната жена - тази, която ще се пребори за неговото щастие, въпреки бедите, в които може да попадне.