loader img
Top

ТРОЯНСКАТА ВОЙНА

ЯБЪЛКАТА НА РАЗДОРА

img
  • Ива Калинова
  • Дата: 15 май 2019

Всеки избор носи своите последствия. Длъжник ли е Парис на семейството си, родината и боговете? Отхвърлен от всички, без да има вина, детството на младежа е преминало далеч от майка и баща.

Изборът на любовта е единственото, което младежът може да направи - да избере своето щастие и да се бори за него! Ябълката в тази трагична за много народи история отново е носител на промяната. Промяната има висока цена, не винаги справедлива, но пък животът поема по нова, неизвестна посока.

Ябълката на раздора променя живота на хора, герои и богове. Смъртта е преход към вечната памет или позор, а животът към нов, различен свят в неизвестността. Много малко от участниците в събитията получават заслуженото, но всички са преживели най-ценното в живота - правото да направят свой избор и да се борят за него. Всеки конфликт, раздор е път към ново начало или край. Нито светът на боговете е същият след троянската война, нито на героите, нито на хората. Една цяла цивилизация претърпява трансформация. Ябълката отново е символ на този обрат.